Att sy klänningar

 

Jag började sy klänningar då jag saknar färg och stora tryck på i samband med klassiska former i butikerna. Dessutom kan jag få klänningarna att passa fint kring min kropp. Jag är ganska stor eller välisolerad som jag kallar det (jag klarar kyla och att bada kallt extra länge :)) och då kan det vara extra svårt att hitta fina klänningar i min storlek. Det blir dessutom mycket billigare att sy själv och hittar man ett bra mönster kan man variera klänningarna på ett oändligt antal sätt.

 

Att sy är inte så svårt. Det svåra är att veta hur stora projekt man kan ta sig an eller vad som är komplicerat innan man gör det. Vill du sy en klänning så rekommenderar jag dig att prata med någon som har lite erfarenhet och börja med att införskaffa ett enkelt klänningsmönster. Mina mönster (kommer att ligga)/ligger kategoriserade under denna flik och de flesta av dem är relativt lätta att sy.

 

Börja med att köp ett billigt tyg i bomull på tex IKEA, bomull repar inte upp sig så lätt och därför kan du ”fuska” och inte sicksacka kanten, det glider inte lätt mot varandra heller så du behöver inte nåla så tätt (förutom kring vikningar eller kanske där du har former på kroppen/brösten). Börja och klipp ut enligt instuktionerna i mallen och fortsätt sedan att sy enligt instruktion.

Ta det lugnt, misslyckas du så är tyget billigt och du lär dig 🙂 Jag syr fortfarande fel och jag är defintivt ingen sömmerska men klänningarna blir rätt fina ändå.

 

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *