Vardagsrumsrenovering, flört med 20-tal

Vardagsrumsrenovering, flört med 20-tal. Tapeten till vardagsrummet var en av de första jag valde till huset (för 2år sedan) så äntligen kommer den tonsättande tapeten upp 🙂 Som jag har längtat!

Vi har parallellt med vår badrumsrenovering renoverat vårt vardagsrum då vi bytt ut alla rör och vattenledningar i huset och dessa gick just i en av vardagsrumsväggarna. Behändigt nog var det en gammaldörröppning in tillköket så när vi skulle öppna väggen blev det väldigt lätt.

Väggarna i vardagsrummet är som i resten av huset i trä, i detta rum har man senare satt en treetexskiva både i tak och vägg. Så för att få den finishen vi ville har vi valt att sätta 6mm gips på väggarna och vanligt gips i taket. Vi lät treetexskivorna sitta kvar då det är ytterväggar och de har en liten isolerande effekt.

I taket har vi alt att kopiera uttrycket av verandan där vi har taklister som vi gissar sattes upp på 30-talet, så det är kanske inte 20-tal men det kommer bli väldigt fint. För matcha dimensionerna på rummet så har vi dock skalat upp storleken på takfrisen jämfört med verandan. Listerna är i trä och handfrästa med handöverfräs. Min man ägnade ca 3timmar åt att fräsa och slipa dem, men resultatet blev toppen. Vi fäste dessa ca 40 cm in från väggarna med små skruv som vi sedan spacklade över med snickerispackel. Just denna takfris gör att rummet känns väldigt fint, lite herrgårdskänsla, det är ett stort lyft för rummet!

Det vart en hel del pill med att måla dessa och då är det bra med en noggrann man 🙂

Genomgående i huset har vi valt svarta uttag, det är Renovas serie och just det mörka mot alla våra ljusa tapeter gör sig väldigt bra tycker jag.

I detta rum kommer fina mörka möbler från 20talet passa utmärkt!