Sekelskifteinspirerat sovrum, tapetflört med sekelskiftet

Sekelskifteinspirerat sovrum, tapetflört med sekelskiftet.

Vårt hus började byggas runt 1920, Huddinge ligger då mitt ute på landet och den stil man inreder med är då Jugend. Tapeterna vi hittat i huset bekräftar detta. Eftersom jag gärna vill att huset skall kännas lite inspirerat av Jugend har vi haft lite svårt att välja tapeter. Jag vill att det skall vara ljust men med färg, jag vill att tapetvalen skall flörta med 20-tal/sekelskifte men ändå inte vara så mörka som Jugendtapeter. Till detta sovrum fick därför min man hjälpa mig att välja och det blev denna, se nedan och LÄNK;

Det är alltid lite läskigt med färg, och denna ha sedan två mönster ett bakomliggande mönster som ser japanskt ut. Tanken med denna tapet är att det är färg, organiskt mönster, och asiatiskt mönster allt som jugend och eran strax innan tagit upp i sina inredningsdetaljer. Det asiatiska ligger kanske lite tidigare än jugend men jag tyckte det passade in. Så sekelskifteinspirerat sovrum är väl det jag kan kalla det. Inte jugend rakt av men en flört med sekelskiftet.

Vi hade sedan tidigare rivit ner allt på golv och tak till plankvägg och gipsat om samt målat antikvitt. Så det var bara att sätta upp tapeten. Mönsterpassningen på denna var inte alls svår.

Jag tog även bort masoniten på dörrarna och målade om dem, samt satte upp golvlister och dörrlister.

Jag tror att anledningen till att det fungerar med en sådan ”stark” tapet är att det ändå är mycket vitt i rummet. Tre dörrar, en murstock, ett fönster och sedan valde jag att inte tapetsera den väggen som är ett snedtak.

Det blev en enorm skillnad och rummet kändes genast mer hemtrevligt. Jag har även ”hängt” lite på Tradera och budat hem ett par passande lås till dörrarna, den högra dörren är nämligen en toalett och där är det iaf ganska skönt att kunna låsa ;).

Låsen är olika på de två dörrarna men med likadana nycklar och nyckelbrickor så syns inte det eftersom låset sitter på baksidan av dörren. Det ena är en klädkammare så du ser inte låsen samtidigt.

På insidan av badrumsdörren var jag noga med att det gamla låset jag köpte skulle ha ett handtag för att det skulle kännas tryggare.

Jag fyndade ett litet ensamt sängbord på loppis för 200kr. Jag tycker det passar perfekt in i stilen 🙂

Mormors ärvda brudkista passar perfekt in i hörnet. Förvaring är alltid bra att ha.

Asterix sitter och kikar ut mot trappen. Murstocken är målad med vit linojlefärg.