Vändbara, romantiska kuddfodral av loppisfynd

Vändbara romantiska kuddfodral. Jag hittade lite billiga dukar/tallriksunderlägg och handdukar på loppis häromdagen och eftersom jag behöver mer fina/matchande kuddar inför försäljningen av lägenheten så jag sydde jag ihop några av dessa tygbitar.

När du letar/fyndar tyger tänk på att om du vill ha dem till kuddar så kan du mäta dem innan och ofta finns det flertalet dukar/annat som har rätt storlek (standard ca 50*50cm). De vita dukarna jag hittade var aningen för stora, men då jag ändå ville visa den fina veckade kanten så sydde jag innanför  ytterkanten på dukarna och lät kanten sticka ut. Det blev en superfin detalj som gjorde kudden extra romantisk.

Jag hade sedan tidigare en fin stuvbit över sedan jag tidigare sytt en klänning och jag tänkte att man skulle kunna vända på kudden om man tröttnar och vill ha ett nytt intryck. Jag gjorde ett misstag, men det är inte hela världen, jag förklarar när det syns.

Jag klippte till en bit av tyget som var lika stor som duken och en som var hälften så stor (Denna kudde blev kvadratisk) Sedan fållade jag in en av kanterna på det stora biten.

Jag sydde ihop duken och den lilla delen, se bilden nedan (här är ”felet” jag använde mig av samma tyg och det är mönstrat, det lyser i efterhand igenom lite, så tänk på det och välj en tygbit med neurtral färg)

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy

Sedan vek jag över den lilla tygbiten

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy 2

Och nålade sedan fast den större tygbiten med den fållade kanten upp mot den förra sömmen. Jag vek in kanterna och nålade fast tyget ca 1 cm innanför ytterkanten på den vita duken. Sedan sydde sedan runt tre av kanterna, jag lämnade den ”övre” delen öppen, där skall en kudde sedan kunna läggas in. Jag fäste även en lite tryckknapp i överkant för att hålla ihop överlappet av tygerna.

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy 3

Så här blev resultatet;

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy 4

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy vändbar

Jag hittade även en liten hannduk som var passande i färgerna hemma och om man skall ha kuddar i sängen inför fotografering, så ska det väl vara många 🙂 Det var en duk över och en handduk.. Jag bestämde mig för att klippa dem på mitten och göra två små kuddar.

Jag sydde de två ”halvorna” med rätor mot varandra, de klippta kantena mot varandra. Sedan nålade jag fast som föregående kudde och sydde ihop en kortsida och en långsida. Jag lämmnade en kortsida öppen för att fylla kudden med vadd.

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy liten

Även denna kudde sydde jag med ”bård” för att göra den mer romantisk.

Så nu kan jag variera intrycket i sängen genom smarta vändbara kuddar 🙂 På fyra olika sätt 🙂 för endast 35 kr (plus stuvbitar) och på ca 1 timmes arbete 🙂

Romantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy efter vittRomantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy efter färgRomantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy efter fåglar vittRomantiska kuddfodral av loppisfynd handduk duk pysslan blogg sy efter enkelt

 

Categories: återvinning, hemmafix, kuddfodral, Piff, sy

2 comments

    • Cajsa

      Ja, det blev superfint! Det syns lite dåligt på bilderna men dukarna har ett inväntar mönster som oxå höjer intrycket massor. Jag e supernöjd 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *