Uppfräshad och omklädd ekstol

Hela sommaren har jag med min familj byggt ut mammas sommarstuga. Att visa hur jag sätter upp väggar och tapetserar eller målar utsida och monterar fönster samt dörrar är inte jätte intressant. Men nu börjar vi närma oss inredning och att få in möbler.

Självklart vill jag då gärna ha robusta möbler med bra kvalitet som är äldre och på så sätt tillför en känsla av mer ombonat och sommarstuga när allt kommer vara helt nytt och fräsht.

Så jag kommer platsbygga en hel del och letar möbler på loppis och auktion.

Igår hittade jag en stol/fotölj som skulle passa utmärkt i mitt sovrum på landet men den behövde en liten uppdatering.

Loppis stol fotölj omklädd fräsch innan pysslan bloggLoppis stol fotölj omklädd fräsch innan bak pysslan blogg

Jag hade kvar både typ och spikar från sist jag klädde om en fotölj så det var enkelt att sätta igång.

Jag ”klädde av”stolen och använde de gamla delarna som mallar för att klippa ut tyget.

Dynan var enkel att uppdatera, jag häftade bara fast tyget, set till att sträcka tyget ordentligt och om du vill centrera ditt mönster, mät och markera ut (på baksidan) var mitten på dynan är. På så sätt kan du centrera tyget från baksidan. Lita dock inte blint på detta utan vänd på dynan emellanåt och dubbelkolla att det ser rakt och snyggt ut.

Loppis stol fotölj omklädd fräsch dyna pysslan blogg

Ryggen var lite puligare, på denna stol var det bara ett långt rektangulärt stycke, som jag vek in i kanterna och spikade fast med möbelspik. Tyget gick ett varv runt och sedan avslutade jag det i nederkant/underkant på ryggen med en rad möbelspikar.

Loppis stol fotölj omklädd fräsch efter pysslan blogg

Dock var stolen omklädd ett par ggr innan jag gjorde det vilket medförde att det var ett litet ”minfält” att försöka få spikarna rakt och snyggt med lika avstånd. Någonstans bestämde jag mig för att lagom fick duga, stolen skall ändå stå på landet och antagligen med massa kläder i och en hund som sover ovanpå det 🙂

Stolen/Fotöljen kostade 100 kr

Tidsåtgång ca 1,5h

Categories: återvinning, Möbler, Renovering möbler

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *