Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil

Underbart brudpar 🙂 Underbar retrobrudklänning

Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil pysslan blogg rosa spets rosa underkjol lycklig brud bröllopsklänning

I höstas kontaktade en blivande brud mig, hon hade sett klänningen jag sydde till min syster och hon var väldigt sugen på en liknande. Jag syr normal inte till andra men hon var väldigt målmedveten och vem vill göra en brud besviken? Jag vet ju själv hur glad jag hade blivit. Så jag bestämde mig för att göra ett undantag.

Jag utgick från samma mönster som sist. Men ändrade ringningen lite för att passa Malins byst. Allt som allt tog det mig ca 25 timmar att sy. Bandet med rosett tog ca 3 timmar.

Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil pysslan blogg rosa spets rosa prickig rosett bröllopsklänning

Att sy till någon annans bröllop och försöka uppnå denna dröm var självklart lite läskigt, men jag hade en grym brud, glad och lättsam. nöjd med allt jag föreslog.

I överkant på ryggen lämnade jag det öppet liksom på förra klänningen, detta gör att man har lite mer mån att röra sig, klänningen kan sitta tajt och snyggt men ändå inte kännas trång och obekväm. där de två baksidorna möttes sydde jag på en liten pärla 🙂

Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil pysslan blogg rosa spets rosa pärla bröllopsklänning

Brudparet var såklart lyckliga, att dansa på bild känns typiskt när man har för mycket energi och glädje att göra av med. Lyckan syns genom kameran. Det hade självklart en duktig fotograf som tog alla dessa bilder, fångade deras ögonblick. Jag har fått låna dessa bilder av henne. Superfina! Henne hittar du på; http://lisamariechandler.se/

Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil pysslan blogg rosa spets rosa underkjol vidd bröllopsklänning

Som du ser är det ordentligt med vidd i kjolen, mönstret består av hela 7 våder och då får man lätt denna fina vidd.

Det sista jag syr upp på klänningen är längden, detta för att anpassa till underkjolen, här i rosa. Man vill även testa med skorna på för att få en optimal längd.

Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil pysslan blogg rosa spets rosa tyll underkjol bröllopsklänning

Nederkant på kjolen har kantats av en fin spets 🙂

Underbar retrobrudklänning i 50-talsstil pysslan blogg rosa spets rosa underkjol spets nederkant bröllopsklänning

 

Resultatet kändes lyckat, en glad brud som skriker retro. En Retrobrudklänning till en retrobrud!

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Uncategorized

2 comments

    • Cajsa

      Svårt å säga nej till någon man gillar från första samtalet. Du har fångat en underbar tjej ?? Härligt å göra er glada ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *