Underbar ljus retroklänning i flora

Ny fest betyder ny klänning. Jag skulle på bröllop och var ”tvungen” att sy en ny klänning, vitt är ju uteslutet så en ljus retroklänning fick det bli. Just nu är jag lite mer tvungen då jag tappat ganska många kilon och därmed har ett extremt begränsat urval av finklänningar.

Jag hittade iaf ett fint tyg och fick tvinga fram lite kreativitet. Tyget i sig var så fint att jag inte behövde anstränga mig så hårt men designen. Det är ett toppen tips, köp fina tyger och sy i enkla klänningsmönster!

Jag använde mig av Mönster 8 vilket har blivit min favorit lite nu på sistone. Det är så enklet att sy, fyra bitar (dubbelt tyg) att klippa ut och i bara att sy ihop.

För att få till det där lilla extra sydde jag på en utanpåliggade dragkedja och gjorde axelbanden lite bredare, sydde fållor där och trädde in sidenband som jag knöt ihop till små söta rosetter.

underbar ljus retroklänning i flora pysslan blogg bak närbild dragkedja

Ryggen fick såklart en lite djupare ringing och eftersom man får klä upp sig extra på ett bröllop så passade jag på och satte på mig en fin tyllkjol under min söta, ljusa retroklänning 😀

underbar ljus retroklänning i flora pysslan blogg bak

underbar ljus retroklänning i flora pysslan blogg framifrån blommor sol bröllopsfin retro

Trots framtvingad kreativitet (gillar inte det) och stress så blev det en hyffsad klänning.

 

Tog mig ca 3 timmar att sy

Tyget gick loss på 350 kr (3 m) och dragkedjan på 40 kr

Categories: Klänningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *