Tuff multifärgad festklänning i vintagemönster

Förra helgen var det födelsedagsfest och jag hade inte sytt en ny klänning på säkert en månad. Då är det ju självklart dags att sy 😉

Jag har i princip alltid tyg hemma som jag köpt på någon spontanshopping så jag valde ett färglatt tyg och funderade på hur jag skulle sy för att göra den lite tuiffare än mina vanliga klänningar.

Efter lite funderande blev det följande design. Jag använde mitt gamla vintage/retro Mönster 7 med annorlunda ”axelband”, jag använde ett rosa kantband i överkant och nederkant men inte på ”insidan” av ringningen, tuttatrna klarar av att skapa tillräckligt med fokus ändå 😛 Axelbanden är bredare i den delen som är fastsytt i kläningen och smalnar av uppåt. Jag nålade fast dessa med klänningen på för att se i vilken vinkel de skulle sys fast i klänningen.

Tuff multifärgad klänning retromönster fram pysslan blogg

Var inte rädd för att använda färg, det blir oftast jätte fint, speciellt på en klänning tilltänkt för fest! Just detta tyg har dessutom ett tryck som skall likna gamla skyltar och etiketter, vilket ger klänningen en aning vintage känsla.

Tuff multifärgad klänning retromönster bak pysslan blogg

Det tog mig ca 3 h.

Tyget, utgående sortiment hos Åhlens; ca 220 kr

Tygåtgång; 3 meter

Dragkedjan var en gammal från mormor (sprättad från något gammalt klädesplagg), sådana påsar kan man ofta hita på gamla loppisar, väl värt småslantarra de kostar!

Categories: Klänningar, sy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *