Spritsa fogmassa för mindre kladd

Det går alldeles utmärkt att spritsa fogmassa med en vanlig muffinssprits eller påse. Här tänkte jag dela med mig av ett litet tips som gjorde fogandet mycket lättare och mindre kladdigt. När jag kaklade toppen på vår senaste badrumskommod så provade jag ett nytt sätt att foga. Det var så få skarvar och jag ville minska kladdandet samt slippa rengöra massa verktyg så jag tog en plastpåse jag hade hemma. Jag valde en som hade lite tjockare plast än vanliga fryspåsar, just denna med zipfunktion kommer från IKEA. Detta gjorde jag då fogmassans konsistens är lite tjockare/mer trögflytande än frosting 🙂 Då behöver påsen du använder för att spritsa fogmassa vara lite robustare.

Jag blandade till fogmassan direkt i påsen, men se till att göra detta väldigt ordentligt, du vill inte ha några klumpar. (tanken var att spara på rengöring av verktyg och tillbehör). Sedan klippte jag av en liten spets på påsen och startade att spritsa fogmassa.

Det va bara köra på, att spritsa fogmassa visade sig vara extra bra va att jag kom ner ordentligt i springan och kunde fylla bra på med fogmassa.

Jag la i fogmassa så det blev lite som ett berg, dvs mer än bara perfekt plant i skarven, på så sätt har man lite massa att arbeta sedan när man torkar av.

Sedan var det bara att torka av som vanligt, låta det torka till och sedan putsa upp ytan.

Det vart succé 🙂 Nästan inget kladd och det gick fort att fylla ut alla skarvar. Dessutom behövde jag inte rengöra de vanliga verktygen efteråt vilket sparade mig massor av tid.

Så det enda jag använde va en plastpåse, en disktrasa och sedan lite papper för att putsa upp ytan

Categories: DIY, Möbler

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *