Snygg grå skänk för finporslin upcycling av skänk

Vi har varit i behov av lite nya möbler till landet och ett behov var en skänk till matporslin så här förljer en beskrivning för upcycling av skänk. Det fanns såklart önskemål på både färg och storlek då vi såklart vill maximera förvaringsmöjligheterna utan att det skall förstöra känslan av rymd i rummet. Självklart skulle möbeln även vara robust och billig 😉 Med alla dessa önskemål tenderar det vara vara lite svårt att hitta något som är färdigt att ställa in.

Så jag gav mig ut på jakt och efter lite letande så hittade det jag letade efter. De möbler som är absolut billigast på blocket/nätet/loppisar är furumöbler. De ser fruktansvärt tråkiga ut och har man svårt med fantasi förstår jag att det är svårt att föreställa sig hur fina de kan bli. Vi slog till på denna sexiga pjäs 😉 ;

Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag innan pysslan blogg

Så som du ser av bilden finns det lite övrigt att önska men lite ny färg, nya knoppar/handandtag och lite gammal överbliven tapet så tror jag detta blir en pärla!

Jag hade ett par superfina knoppar hemma då Ikea av misstag skickat för många till mig till en tidigare byrå där jag saknade knoppar. Så det jag behövde investera i var skruv, sandpapper och färg.

Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag ikea knoppad edland pysslan blogg

Jag ville ha en grå möbel men inte en ”kall” grå färg så mitt val föll på denna;

Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag färg pysslan blogg

Jag ruggade upp ytan lite lätt med sandpapper och torkade sedan noga bort allt slipdamm med en våt trasa. Sedan var det bara att börja måla, om du vill ha ett skinande blankt resultat är det enklast att varva med pensel och skumrulle (fråga i målarbutiken) men jag ville att den inte skulle se för fin ut så jag gick på med endast pensel. Det räckte med två lager färg för att täcka fint men högst upp målade jag på ett extra lager då denna yta kommer slitas mest.

 

Insidan fick oxå lite färg och i bakkant på insidan av skåpet målade jag en vända för att sedan lättare kunna sätta dit tapet. Det var nämligen en obehandlad masonitskiva och sådana suger mycket färg/tapetklister så om den målas innan sitter tapeten bättre i efterhand. Även insidan av speglarna på dörrarna och botten på lådorna fick lite tapet för att lyxa till det. När skåpet då öppnas och man ser in så känns det lite extra lyxigt då någon lagt tid på insidan. (Även om det bara tog 30 min att måla insidan och 15 min att sätta dit tapeten)

Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag insida pysslan blogg

Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag närbild knopp pysslan blogg

Och så snyggt det blev 🙂

Vi har köpt lite gamla antika speglar och ljusållare på loppis tidigare, så de fulländade looken.. så snyggt vi får det i sommarstugan :O Lampfoten som jag piffade till sen tidigare fick oxå en fin plats 🙂 se länk
Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag efter pysslan blogg

Uppcykling furuskänk, nytt liv modern snygg grå dropphandtag silleben marmor mässing teakspegel pysslan blogg

Färg (halvblank, 1 l) ca 250 kr

Skänk (blocket) 300 kr

Skruvar till knoppar och sanpapper 50 kr

Tidåtgång (utan torktider) ca 3 timmar

Categories: återvinning, hemmafix, Möbler, Renovering, Renovering möbler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *