Skir, rosa, sommarblommig klänning

Till ett bröllop måste man ju vara sommarfin.. Så jag tog tillfället iakt och sydde mig en ny klänning till min kusins bröllop.

Tyget är i viscos vilket innebär att det tog lite längre tid då jag sicksackade runt alla tygstycken.

Denna klänning är helt egengjord, jag utgick från en klänning jag köpt och klippte till tyget som jag ville ha det. Framförallt ville jag att alla blommor som var på tyget (i kanterna på tygbiten) skulle vara med i sin helhet. Detta innebar att kjolen (nederkant till midjan) endast är en lån rektangulär bit av tyget. Jag har ca 90 cm i midjan och klippte ut ca 3 m långt tyg som jag helt enkelt sydde ihop i ena änden. Detta gav en fin vidd på kjolen.

skir rosa sommarblommig klänning pysslan blogg vidd

Efter detta klippte jag ut överdelen, två delar i fram och ett i bak, här kan du utgå från ett befintligt mönster eller en klänning du har. Jag la helt enkelt ut den klänning jag ville gå efter på mitt tyg och klippte längs med kanterna, kom bara ihåg att lägga på sömsmån och se efter hur insyningarna (för brösten) är gjorda.

Jag ville ha en mjuk klänning och en som är lätt att ta på och av så jag ville sy in gummiband i midjan, överdelen gjorde jag ca 20cm bredare än mitt midjemått, sedan veckade jag nederdelen på ”kjolen” tills den passade med överdelen och sydde ihop dem.

I midjan sydde jag in en kanal och trädde sedan in gummibandet.

För att hålla ihop urrigningen sydde jag dit ett gammalt virkat bommullsband, detta blev även en fin detalj på klänningen.

skir rosa sommarblommig klänning pysslan blogg sida

Klänningen tog ca 3 h

tyget kostade 230 kr

gummiband ca 30 kr

Categories: Klänningar

2 comments

  • Kerstin

    Mkt vackert tyg tösen. Hade du den på bröllopet? Jag var nog lite snurrig den da´n – MEN GLAD!
    Roligt med naturmaterial. Finns det svenska tyger numera?
    Kram Moster K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *