Örthylla på magnetlist

För att piffa till köket lite inför fotograferingen och en eventuell visning så var jag tvungen att göra något åt den praktiska men väldigt osexiga knivhållaren vår magnetlist. Man vill ju ogärna ta ner den då det istället blir för en osexig knivhållare blir hål i väggen och att lämna den bar känns märkligt.

Örthylla på magnetlist pysslan blogg

Så jag funderade en kort stund på vad jag kunde använda den till och vad jag hade hemma som kunde bli något fint och billigt. Eftersom köket är litet och all bänkyta behövs så har vi inga blommor och blommor/växter är ju bäst på att skapa mysfaktor i ett rum. Växter i kök=örter. Så det fick det bli. Och perfekta krukor är då något i metall, konservburkar har ju de flesta hemma 🙂

Jag la tre konservburkar i blöt, drog lätt av etiketterna och hängde upp dem på vår magnetlist.

Örthylla på magnetlist pysslan blogg konservburkar

Men konstaterade snabbt att med en ört i konservburken är nog inte kraften från magnetismen av den lilla tunna burken stark nog att hålla uppe en ört med fuktig jord. Så jag letade fram några magneter och satte inuti konservburkarna. Detta borde hålla.

Örthylla på magnetlist pysslan blogg konservburk magnet

Växterna köpte jag sedan på mataffären och för att de skulle passa pillade jag ner ett litet lager jord i botten så att örterna inte trillade ner för djupt och dessutom fick lite extra näring.

Örthylla på magnetlist pysslan blogg plantera

Sedan var det bara att sätta upp dem på vår magnetlist och vilken skillnad det blev!

Örthylla på magnetlist pysslan blogg inspirationsbild

Tog mig ca 10 minuter och det enda du behöver köpa om du inte redan har hemma (slakta kylsåpsmagnerer?) är några små magneter och sedan det du vill ha i konservburkarna.

Jag gissarpå att om du köper tillräckligt starka magneter så borde du även kunna sätta upp t ex avklippta mjölkförpackningar eller pet-flaskor, tror det kan bli riktigt snyggt

 

 

Categories: återvinning, Blommor, hemmafix, Krukor, Odla, Piff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *