Ommålning av skrivbord

Så nu var det dags igen. Då jag funderar på att flytta(därmed sälja) behöver jag fixa till allt som ännu inte är klart hemma, jag varvar tråkiga saker med roliga. I helgen börjde jag måla om detta skrivbord. Jag köpte det på blocket, men det är ett äldre skrivbord från IKEA. Visserligen ä det inget fel på det men jag har inga svarta möbler så det går inte ihop med  resten av inredningen.

20140223_141624

Jag målar helt enkelt om det för att helheten i min lgh ska kännas bättre. När jag ska välja färg tar det normalt sätt en stund, denna gång valde jag färgen lilja (beckers) S 0502-Y,  min sambo tycker att den är vit, jag tycker den är ljust grön/grå. Bordet är i trä med en laminerad yta, för att färgen skll fästa och sitta ordentligt så ruggar jag upp ytan lätt och grundmålar med något som heter häftgrund. Kom ihåg att måla hellre för tunt och många gnger är tjockt då det kan rinna och bl tjocka spår av det. Använd en bra lackpensel och en roller för lackade ytor.

20140223_141634

Sedan målade jag tre ggr med halvmatt sickerifärg (lilja) för att skrivbordet skall tåla lite slitage. Jag passade på att köpa ett nytt skrivbordsunderlägg. Då detta var lite för stort så jag skar av ca 8 cm och la det på andra ledden, under underlägget la jag in några posters jag köpte förra året på IKEAs rea.

Och resultatet blev riktigt bra! Blir surperfint 🙂

20140224_180359

20140224_180421

Categories: Renovering möbler

5 comments

 • Kerstin

  Hej Cajsa,
  Sitter med tråkig bokföring: då kollar jag din sida.
  Där blir man uppiggad minsann. Gullig väska till klänningen.
  Hoppas du hade kul!
  Kram moster

  • Cajsa

   Vad kul att höra 🙂 Ja väskan blev riktigt söt! Ny klänning blir det kanske ikväll så jag har något att ha på mig imorgon på födelsedagen.
   Tack och karm på dig :*

  • Cajsa

   Hej!

   Tyvärr, och jag sålde dessutom skrivbordet nyligen då vi behövde bygga ett mindre för att passa nya huset så jag kan intekika. Såg dock ett liknande på blocket (i sthlm) nyligen. Testa och sök där och bläddra lite.

   Vänligen Cajsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *