Omklädd rokokofotölj med underbart söta möbelspik

Så nu äntligen är jag klar med min omklädda fotölj som jag nyligen köpte (se tidigare inlägg). Själv tycker jag att jag har räddat något vackert, en av mina vänninnor tycker att jag låter lite väl dramatisk. Men det känns verkligen som att jag har räddat denna fotölj. Kurvorna är så vackra och trots att den är lite svårplacerad så älskar jag den!

Jag fick beställa ca 450 spik till denna stol och det har tagit sin lilla tid. Tyget är ett grovt bommulstyg. Jag försökte hitta ett bra möbeltyg då det är slitstarkt men det fanns inget med mönster på.

Först klädde jag av hela stolen, det tog mig ca 1,5 tiimme.

Omklädd rokokofotölj möbelspik avklädd framifrån pysslan bloggOmklädd rokokofotölj möbelspik avskalad rygg pysslan blogg

Efter det var det bara att börja klä den igen, det gamla tyget använde jag som mall och klippte ut lika stora bitar i det nya tyget. Sedan använde jag samma spikhål med min nya spik. Träet är ganska hårt så det hade tagit väldigt mycket längre tid att få till en hyffsat rak linje och lite fler spikar (det är lätt att spika snett i hårt trä) om jag försökt helt själv.

Stolen tog mig ca 2 h att klä, dynan tog ca 45 min, den häftade jag fast tyget på så det var mycket enklare. Även där tittade jag på hur det gamla tyget satt fast och utgick från det. I nedre kanterna på dynan så sydde jag fast tyget, se bild.
Omklädd rokokofotölj möbelspik närbild sidan pysslan blogg

Så resultatet då;

Tid ca 4,15 h

Kostnad fotölj 100 kr

Kostnad tyg 300kr

Kostnad möbelspik 100 kr


Rokokofotölj återvinningen loppis fynd pysslan blogg    Omklädd rokokofotölj möbelspik framifrån pysslan blogg

 

Categories: återvinning, Piff, Renovering, Renovering möbler

5 comments

 • Maria

  Halloj!

  Måste bara säga att din Rockoko fotölj blev jätte fin!
  Det är så att jag håller också på med att klä om en, nu kommer vi till det svåra, att sätta ett pris på det?
  Vad tar du för en omklädd,eller om du kanske skulle kunna råda mig? Vore oerhört tacksam om du ville göra det 🙂

  Med vänlig hälsning Maria

  • Cajsa

   Hej!

   Ursäkta sent svar, jag har haft semester och varit ute i alperna och vandrat. Jag gör mest allt detta för att sysselsätta min kreativa sida då jag jobbar på kontor på dagarna. Om du tar det lugnt och gör det sakta tror jag du grejjar det helt själv 🙂 Klart jag kan råda dig.

   Vill du kan du maila mig (cajsa@pysslan.com)en bild på din fotölj och vad du har tänkt dig för tyg. Samt vad du är mest orolig/rädd för att du ska misslyckas med. Tänk på att välj ett tjockare/grövre tyg som är mer slittåligt, då du skall sitta på det och se till att var försiktigt när du tar av det gamla tyget eftersom du kan använda det som mall.

   Mvh
   Cajsa

  • Cajsa

   Träet är inte pga mig, det är bara hederlig gammal användning och lite dammande 🙂 Men stolen blev över förväntan 🙂
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *