Multifunktionell doppresent i form av luftballong

Idag har jag varit på dop för lilla Elton. Och då ska man såklart ha med sig en fin present. Jag tycker det är svårt med doppresenter, det blir lätt så mycket onödiga saker. Så jag har försökt att tänka till med en sak som är multifunktionell. En speldosa, nattlampa och söt dekoration med design som håller ett par år.

Till detta behöver du; Solcellslampa (jag köpte en i någon fom av syntetmaterial, 99 kr (fördel=slitstarkt nackdel=går inte att limma på, rislampa är nog lättare), speldosa, 99 kr, korg, snöre nagellack, dekorationer vilket i mitt fall blev färdiga små djur från tygaffären men om du köper en rislapma så kan du köpa silkespapper och klippa ut egna former och limma på, tygbitar och gossedjur/annat som ska bo i korgen.

Luftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg saker

Tanken var från början att klistra fast korkbokstäverna, men på det materialet lampan var gjord av var det omöjligt. Bästa tekniken (som jag kom på efter tre försök) var att använda dubbelhäftande tejp. Jag vågade inte prova limpistolen då det kändes som risk för att materialet skulle smälta/jag bränna hål. Korgen till ballongen hittade jag på loppis för 25 kr, tror det har varit någon typ av vinflaskehållare?

Jag kapade av allt onödigt på det som skulle bli korgen och hängde upp solcellslampan för att lättare kunna arbeta med den. Sedan gjorde jag små hål vi nederkanten på lampan och knöt fast korgen på fyra ställen.
Luftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg korg

Sedan la jag i speldosan, drog igenom snöret fån den genom botten på korgen och knöt fast handtaget på udersidan av korgen. Jag lindade också in dosan i tyg för att ljudet inte skulle bli för skarpt.
Luftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg trå i dosa

Efter det var det bara att dekorera. Efter mitt försök att klistra på korkbokstäverna så kom jag fram till att nagellack var vägen framåt, så jag fick improvisera fram snygga bokstäver. jag satte på en snygg liten vimpelgirlang, klistrade på tygbroderierna av djur med dubbelhäftande tejp och tryckte ner de små gosedjuren i korgen. Jag fäste inte gosedjuren eftersom man i framtiden kanske skulle vilja leka med dem

Jag måste säga att den blev ursöt 🙂

Kostnad ca 400 kr

Tidsåtgång ca 1 h

Luftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg inspirationsbildLuftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg närbildLuftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg gossedjur flyger

Å den låter såklart 🙂

Och så lyser den när det blir mörkt 🙂

Luftballong doppresent baby speldosa pysslan blogg nattlampa

Categories: återvinning, Baby, hemmafix, Piff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *