Mässingkrokar av teskedar

Mässingkrokar av teskedar. I helgen pysslade jag lite, jag bygger en paradhylla till vårt nya badrum och har länge letat efter snygga krokar. Jag har inte lyckats hitta några snygga och de jag har hittat som är ok är i en orimlig priskategori. Så på en av mina turer i en secondhandbutik slog det mig när jag höll i en uppsättning teskedar. Om man kapar bort nederdelen av skeden och böjer upp stumpen så blir det ju en krok. Och skedar finns det gott om till extremt överkomliga priser. detta kan du såklart göra på vilken typ av bestick du vill, frågan är helt enkelt hur stor krok vill du ha. Jag skall ha detta i ett badrum för handdukar till händerna och då är teskedsformatet utmärkt.

Jag hittade ett set av 6 skedar som ursprungligen var gamla nysilverskedar men de har polerats så häftigt att mässingen nu var helt synlig. Så vill du ha mässingskrokar, köp ett par nysilverskedar och slipa/polera bort silvret. Jag lyckades dessutom hitta skedar som i skaftet redan hade en genomskärning. det jag fokuserade på var att hitta en dekoration på skaftet som tilltalade mig, finns ingen genomskärning för en skruv så får du i slutändan borra ett litet hål så du kan fästa skruvarna eller bara köpa ett bra lim. Jag kommer fästa mina genom att skruva en snygg mässingskruv i genomskärningen och ta en liten limklutt för säkerhetsskull.

Vi har en vinkelkap hemma så jag tvingade fast skedarna i ett bord och kapade försiktigt av nederdelen och slipade till kanterna lite försiktigt. Har du ingen vinkelkap så kan du lika gärna använda en bladsåg, mässing är mjukt och är lätt att såga igenom.

Sedan slipade jag till kanterna så att man inte skadar sig eller fastnar med handdukarna

Om man tittar på skedarna i genomskärning så ser du att änden går ut lite, och när jag sedan böjer upp nederdelen så kommer detta automatiskt ge ett snyggt avslut på kroken.

Efter detta använde jag två tänger för att böja skeden

Och sen va det klart 🙂

Ett set snygga Mässingskrokar av teskedar!

Det tog allt som allt ca 30 min att göra detta.

Skedarna kostade 25 kr totalt

 

 

 

Categories: återvinning, DIY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *