Liten växtvärld att beundra

Min sambo hade nämnt och visat mig en bild på en växtvärld förra året. De va underbart söta

Så till hans födelsedag bestämde jag mig för att slängde ihop en liten växtvärld till honom. Det svåra var att veta hur den skulle se ut. Jag visste att blommorna jag skulle få tag i skulle vara min begränsning. Jag började med en loppisrunda för att hitta lämpliga glasburkar och eventuellt någon liten figur att stoppa i. Sedan tog jag en vända till närmsta handelsträdgård. Eftersom jag inte visste hur detta skulle se så köpte jag lite för mycket av allt..

liten växtvärld glöm att vattna pysslan blogg

Det jag hade i baktanken när jag valde växter var att välja tåliga växter som inte så mycket vatten, jag stängde nämligen in vissa av dem. På såsätt behöver jag/vi inte vattna speciellt ofta

Väl hemma så tryckte jag bara ner växterna på måfå, man får helt enkelt prova sig fram. Jag hade lyckats hitta en liten väderkvarn jag tryckte i bland stenarna. En liten fågel fick även den plats 🙂

Jag hade dessutom lyckats hitta två små underbara ”glasvaser” som såg ut som ankor, dessa var jag såklart tvungen att plantera i. Jag fick vara väldigt försiktigt när jag tryckte ner kaktusen men det gick bra tillslut.

20170103_181032

Resultatet blev över förväntan, en liten fin växtvärld som vi båda sitter och kikar in i vid varje middag 🙂

liten växtvärld glöm att vattna pysslan blogg alla växter

 

Categories: återvinning, Blommor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *