Klätterställning till min bouganvillea

Min bouganvillea har fördubblats i storlek sen jag köpte den så för att den ska ha något att klättra upp i och växa i så byggde jag en spalje.

Jag tycker inte att du behöver inte krångla till det så mycket, jag har tagit lite sly från en tomt (kollade md markägaren/villaägaren först) och böjde helt enkelt ihop två tunna stammar (ca 1-1,5 cm i diameter) i en båge det är enklast att göra det med färska kvistar då de är mjuka och böjs lättare. Jag täljde till ändarna lite skarpare så jag kunde trycka ner dem lättare i krukans jord och skar bort några kvistar på dem man jag behäll några. Sedan tvinnade jag ihop dem med ståltråd och la in de grenar jag skurit av lite huller om buller så det såg lite naturligt ut. Vill du göra det själv så är knepet att inte tänka så mycket, bind bara dit dem 🙂

Jag tror det kommer ser underbart ut när den fyller upp ställningen och blommar igen

hemmagjord klätterställning till bouganvillea, miljöbild

 

Categories: Blommor, Tillbehör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *