Grön handdukshylla i Granit

Grön handdukshylla i granit.

I ett badrum behöver man kunna hänga handdukar, och eftersom vårt badrum är så litet att överskåp är dumt att sätta in så behöver vi någon liten förvaring vid sidan av spegeln. Jag tittade mycket på paradhyllor på nätet och i butiker (secondhand) men de flesta var för långa/stora för vårt badrum. Så det enklaste och snabbaste alternativet för att få det att passa in i vårt badrum var att bygga själv. Jag skissade på en lämplig storlek och utformning, baserat på de hyllor jag sett på nätet. Sedan funderade jag på färg och material, vi hade MDF hemma så jag tog det, men för att få en snyggare finish och göra den lite mer annorlunda valde jag tat göra toppskiva på hyllan i granit.

För att få hyllan symmetrisk så ritade jag upp bakstycket och hyllbärarna i papper innan jag ritade av dem på MDFen. När jag gjorde detta vek jag pappret på mitten och klippte, det ger en bra symmetri.

Sedan sågade jag ut och slipade ner kanterna och ruggade upp ytan innan jag målade hyllan.

Jag har skruvat fast hyllbärarna från baksidan så att de inte syns. Granitskivan vilken jag med vinkelkap skurit till av granitkakelskivor som blev över efter kommodbygget limmades på plats efter montering och de små hemmagjorda mässingskrokarna har jag både limmat fast och spikat med en liten skruv.

När jag skar till graniten så var jag noga med att välja den fabriksskurna kanten utåt med placering där man ser den bäst.

Jag monterade hyllan på väggen med två skruvar och silicon på baksidan och efter det fäste jag min utskurna granitskiva med stenfix. Det blev över förväntan super snyggt 😀

Alltsomallt så gick detta ruskigt fort och eftersom jag använde mig av en snutt MDF som jag hade hemma, överbliven granit och färg från kommodbygget och krokar gjorda av skedar så är den enda kostnaden jag haft skedarna på 25 kr.

Tiden är ca 1h för att rita upp, såga ut, skruva ihop, slipa och måla ca 1h plus 10 min (efter 24h, torktid linoljefärgen)

Skära ut granitskivan 5 min, limma och spika fast krokar 15 min och montering av hylla och granitskivan efter det 10 min

Categories: återvinning, Bygga, Möbler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *