Glögg av äppelmust

DSCN1467 mini

I höstas så bjöd jag in mig själv till min sambos föräldrars trädgård samt mina en av mina kära vänners trädgård och plockade äpplen med dem. Jag tog med mig det mesta hem och åkte sedan ut till Rosenhills trädgård på Ekerö, där hjälpte de mig att pressa must på alla äpplen, totalt blev det nästan 50 liter must.

Några av dessa dunkar (5l) lyckades börja vildjäsa innan jag insåg det och därmed har jag haft äppelcider på gång ett tag under hösten. Jag visste dock inte vad jag skulle hitta på med allt detta, det är ju lite för mycket att dricka själv. Så nu till julen fick jag iden att göra glögg av det hela.

Jag la helt enkelt ner ett par kanelstänger, lite nejlikor, lite mandarinskal och ingefära, sedan matade jag på lite mer socker så att jäsningen skulle dra igång igen och det skulle bli lite starkare. När det sedemera slutat jäsa så tappade jag upp det på flaskor. Supergott!

På bilden är det en saffransring med mandelmassa, russin och äpplen i, sen provade jag på att ”piffa till” mina ljusstakar, blev fint tycker jag.

Categories: Dryck, Sött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *