Enkel och praktisk vedförvaring

Jag har funderat länge på hur vi på något snyggt sätt skulle förvara vår ved praktisk i vardagsrummet och efter lite skissande så kom jag fram till en vad jag trodde skulle bli snygg vedförvaring.

Jag hade redan vitmålade limträskivor till sidorna för vår tilltänkta vedförvaring hemma efter ett misslyckat projekt och tänkte att det kunde vara kul att använda småbitarna som var kvar av golvlisten  från sekelskifte.se se länk till fötter.

Vit enkel verförvaring

Överst sågade jag ut ett hål för att kunna sänka ner en gammal kruka i metall, på så sätt kan jag ha tändveden separerad från övrig ved så att den är mer lättillgänglig.

Enkel och praktisk vedförvaring villasmultronbacken pysslanblogg förvaring tändved fetved

Det här var allt annat än svårt, har du bara en sticksåg så kan du kopiera detta lätt, två sidostycken, ett över och understycke samt två ”fötter”. Sedan lite grundfärg och lack för snickerier. Du får den i precis den storleken du behöver. Jag har målat den i antikvit (beckers). Med de avrundade hörnen i överkant och på ”fötterna” bli denna typ av vedförvaring väldigt elegant.

Till just min hylla använde jag två stycken limträskivor som var 2m långa och 20cm breda. Detta räckte till alla fyra delar, till fötterna använde jag små bitar från vår golvsockel, dessa sågade jag av så de blev ca 35cm långa. För att ge dem ett nättare uttryck så rundade jag av hörnen i fram och bakkant samt sågade ut så det liknade 2 fötter per sida istället för en bred sockel.

Det kan tyckas lite läskigt att inte ha ett bakstycke, spontant så riskerar du att förstöra väggen bakom. Men jag tror inte att det blir några som helst problem hos oss. Veden ligger väldigt stabilt av sin egen tyngd och dessutom står just vår vedförvaring lite på sniskan. Detta för att ge lite mer liv i inredningen men främst för att det skall vara lättare att komma åt när du vill tända en brasa.

Categories: Möbler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *