Egenmålad klänning

Inför denna klänning kände jag mig aningen galen.. Jag ville prova att måla sommarblommor på en klänning, då jag hittat ett paket med textilpennor billigt på IKEA.

Därför köpte jag det billigaste tyget de hade på IKEA och sydde en enkel klänning enligt mönster 7. Jag insåg ganska snabbt att tyget var lite väl genomskinligt så om jag skulle våga använda den fick det bli till att sy en underklänning oxå. Dvs två klänningar som jag sydde ihop med avigsidorna mot varandra. Jag sydde ihop klänningarna genom att vika över ett vitt kantband. På så sätt hade jag skapat mig en enkel ”duk” att måla på och därmed kommer fokus ligga på min ”konstnärliga talang”.

Efter detta var det dags att börja måla, jag är inte direkt någon konstnär så jag bestämde snabbt att detta inte skulle vara några ”perfekta blommor utan mest efterlika blommor. Dvs vill du prova själv så lägg ribban där du känner dig bekväm. Jag hade provskissat ett par småblommor på papper innan så jag satte igång direkt. (Bilderna är lite dålig men jag upptäckte det för sent och jag vill att du ska få en uppfattning av processen så däför lägger jag ut dem ändå)

20140319_213707 20140319_213655

Efter att jag målat klart så skulle färgen torka i en timme och sedan strök jag på baksidan av klänningen, på så vis blir färgen permanent (jag har redan testat att tvätta klänningen en gång i 40 grader och det gick fint 🙂

20140319_222643

Målad klänning framifrån pysslan
Målad klänning bakifrå pysslan blogg

Categories: Klänningar

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *