Snygga, billiga läderhandtag till köksskåp eller sängstomme

Ett snabbt och enkelt sätt för att göra billiga och snygga läderhandtag själv.

Jag byggde mig en sängstomme av köksskåp för några månader sedan. Jag har oxå hunnit sätta på handtag på denna såklart men inte orkat dela med mig förän nu 🙂

Det tog dock ett tag att fundera ut vad jag ville ha för handtag men jag landade i läder, dessa som finns färdiga på nätet är ganska dyra så jag funderade ut en billigare variant. Jag hittade en hemsida med läderremmar och beställde hem en bältesrem från denna. Denna rem räckte till tio läderhandtag för mig.

Sedan tog jag mig till en välsorterad byggvaruhus och kikade lite på hur jag ville fästa detta. Jag hittade mässingsfärgade skruvar brickor som blev perfekta. Mässing  har samma färgton som just obehandlat läder vilket gör att de passar bra ihop.

Läderhandtag gör det själv billigare pysslan blogg

Jag skar till läderrämmen med en supervass kökskniv (mina var 10 cm långa) och borrade sedan upp hålen i remmen (en storlek större än skruven), man kan köpa/göra hålen med en specialtång men en sådan har jag inte hemma och det känns onödigt dyrt att köpa bara för detta tillfälle.

Efter detta borrade jagt självklart hål i fronten  med hjälp av en mall som du ser på bilden ovan och sedan är det bara och trycka i skruvarna genom läderremmen och fästa med en mutter på insidan av skåpet 🙂

Läderhandtag gör det själv billigare närbild pysslan bloggLäderhandtag gör det själv billigare lådor pysslan blogg

Kostnad; ca 20 kr/handtag

 

Categories: Bygga, hemmafix, Piff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *