Bänk/hundkoja

DSCN1520

I fotändan på min säng har förut stått en vit bänk och en hundkorg till hundarna under. Den lösningenvar inte så snygg så jag började titta efter en möbel som kunde passa där. Ganska snart insåg jag på att med en möbel där så skulle en av hundarnas favoritplats försvinna. Så jag satte mig ner och skissade upp en enkel bänk med två hundkojor i.

Eftersom jag tänkte måla den vit och eventuellt tapetsera den så tyckte jag att MDF var ett lämpligt material, stabilt och med en redan fin yta. Jag valde en 12mm tjock skiva och kollade upp på nätet hur stor en sådan skiva var för att se hur många jag behövde. Eftersom det är svårt att få till snygga, raka, långa snitt om man inte har bra utrustning fick bygghandeln såga till alla delar. För att underlätta och för att se om jag kunde få ut alla delar ur en skiva så ritade jag in dem och planerade hur man enklst kunde såga. Detta krävde mycket eftertanke men när jag väl kom till byggvaruhuset gick det smärtfritt och jag fick alla delar väldigt fort, dessutom mycket tacksamma leenden 🙂

Jag skuvade ihop delarna, försänkte skruvskallarna och spacklade över skruvskallarna.

ihopskruvad

Sedan var det bara att grundmåla och måla två lager med huvudfärgen för att få riktigt bra täckning och tålig yta.

målad

Jag tapetserade och målade på insidan där hundarna ska ligga, innan jag satte på locket då det är lättare så. Jag la lite energi på det mest för att det ska vara sött om man tittar in, hundarna bryr sig nog inte. Efter det så tapetserade jag sittytan och klarlackade 4 ggr för att få en slittålig yta. Jag väntade lite extra länge mellan lacklagren för att vara säker på att det torkat ordentligt.

klar

Jag köpte även en skummgummimadrass för barn på IKEA, slaktade den och sydde två dynor som jag la in för att det skulle vara mjukt och skönt att ligga där. Teo var skeptisk till en början.. Men nu älskar både han och Smilla sin lilla koja!

klar hund i

Allt som allt kostade kalaset ca 900kr (jag hade tapeten och tapetklistret hemma) det kändes som ett kap och det blev så mycket bättre än jag trodde..

Categories: Bygga, Möbler

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *